De beste tips voor je eerste motorrijles

Wanneer je eerste motorrijles binnenkort op de planning staat, is dat natuurlijk hartstikke spannend. Als het steeds dichterbij komt, krijg je meer zenuwen. Dat is hartstikke normaal en je bent zeker niet de enige. Om je te helpen om deze zenuwen onder controle te krijgen, hebben we een aantal uitstekende tips voor je verzameld zodat jouw eerste motorrijles vlekkeloos verloopt.

Tip 1: Zorg voor een goed beoordeelde instructeur

Het is heel erg belangrijk om te kiezen voor een instructeur met veel ervaring en iemand waarbij je je op je gemak voelt. Neem contact op met meerdere rijscholen om te kijken welke het beste bij jou past. Dit doe je heel eenvoudig door te zoeken naar motor rijschool in Amsterdam of de plaats waar jij wilt lessen.

Tip 2: Zorg voor de juiste uitrusting

Wanneer je motor gaat rijden moet je natuurlijk beschikken over de juiste uitrusting. Zo ben je goed beschermd als je de weg op gaat en voel je je een stuk zekerder. Je moet bijvoorbeeld een helm hebben, maar ook handschoenen, laarzen en een jas met een beschermende laag.

Tip 3: Naar in de instructeur luisteren

Het is nu niet het moment om eigenwijs en bijdehand te gaan doen. Tijdens je eerste rijles is het van belang dat je goed luistert naar de instructies. Alleen op die manier kan de instructeur ervoor zorgen dat jij de basisprincipes van het motorrijden kan leren. Mocht er iets niet helemaal duidelijk zijn, vraag dan wat er bedoeld wordt zodat je het wel snapt. Dat geldt voor alle vragen die je hebt.

Tip 4: Altijd vooruit kijken

Zorg ervoor dat je tijdens het rijden niet afgeleid bent en altijd je hoofd omhoog houdt en vooruit kijkt. Zo kun je eventuele gevaren op de weg snel zien aankomen waarop je hier volgens kunt reageren.

Tip 5: Geniet van je eerste rijles

Tot slot willen we je meegeven om ook gewoon te genieten van je eerste rijles. Bedenk voor jezelf hoe fantastisch het is om op een motor te stappen, zodat je dadelijk heel het land door kan toeren met je eigen motor.